Ana içeriğe atla

Hayvancılık Kredisi Alma Şartları Nelerdir?

buyukbas-hayvancilik-desteklemeleri
Hayvan kredisi alma şartları nelerdir? Büyükbaş hayvancılık hibe desteği şartları
Büyükbaş hayvancılık devlet kredisi nasıl alınır? Büyükbaş hayvan desteği alma şartları nelerdir? Hayvancılık kredileri hakkında sorulan tüm destekleme sorularınızı sizin için derledik. Büyükbaş hayvan alımı için devlet kredisi 2019 yılında Tarım ve  Orman Bakanlığı Desteği kapsamında verilmekte. Büyükbaş hayvan kredisi nasıl alınır? Alma şartları nelerdir? Büyükbaş hayvancılık hibe desteği şartları neler? İşte detaylar…

Devlet tarafından tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla küçükbaş, büyükbaş ve kanatlı yetiştiriciliğinde hibe destekleri verilmektedir. Bu destekler programlar dahilinde devam etmekte olup, gerekli şartları taşıyan ve zamanında başvuru yapan çiftçilerimiz hibe alabilirler. Köye göç edip sıfırdan iş kuracak vatandaşlar için ciddi oranlarda destekleme verilmektedir.

  • Devlet destekli hayvancılık kredileri nerelerden ve nasıl alınır?

Devlet desteği ile hayvancılık kredisi alınan kurumlar şöyle sıralanabilir:

Bankalar: Tüm hayvancılık türlerinde kredi alımı mümkün olmaktadır. büyükbaş hayvancılık kredileri almak için kişilerin ekspertiz ile hayvan seçimi yapmaları gerekmektedir.
KOSGEB: KOSGEB, büyükbaş hayvan kredileri için canlı hayvana kredi ve destek vermemektedir. Bu desteklerle canlı hayvan alımı mümkün değildir. Ancak canlı hayvan bakımı için ihtiyaç duyulan makine ve teçhizat desteğinde bulunabilmektedir.
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Desteği: Sadece damızlık sığır yetiştiriciliği konusunda bu destek alınabilmektedir.
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı: Köylerde kurulu bir çiftliğin varlığında veya ahırlar hazırsa, bu alanlara başvuru yapılabilir.
Kooperatifler: Kooperatif kayıtları var olan çiftçiler, buralara başvuru yaparak desteklerden yararlanabilir.

KOSGEB hibe destek fiyatları (manda, sığır)

KOSGEB’in verdiği hayvancılık hibeleri, büyükbaş hayvan türüne göre değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda anaç manda desteği 250 TL olacaktır. Anaç manda kütüğe kayıtlı ise hibe oranı 400 TL’ye yükselmektedir. Erkek sığır başına alınacak miktar 250 TL olarak belirlenmiştir.

Buzağı desteği ne kadar?

Hibe alınacaksa, kriterler değişkenlik gösterir. Bu bağlamda kişiler, her buzağı için 350 TL  hibe desteği alabilir. Buzağıların soy kütüğüne kayıtlı olması halinde ise alınacak tutar 500 TL’ye çıkar. 81 ilin tamamında bu destek ve hibeler alınabilmektedir. Kontrollü dölleme yapılması halinde kişiler, 50 TL ek destek alabilir. Bunun yanı sıra eğer kullanılacak destek banka kredisi şeklinde olacaksa, soy kütüğüne kayıt ettirme şartı aranacaktır. Kredi ile alınan buzağıların tamamı veteriner kontrolünden geçirilecek, soy kütüğüne kaydettirilecektir.

Hibe hayvan desteği alma şartları nelerdir?

  1. Tarım ve Orman Bakanlığının sistemine kayıtlı olarak en az 1 yıldır tarımsal faaliyeti sürdürüyor olmak, (yeni başlamak isteyenler alamıyor. genç çiftçi vb. gibi projelere başvurabilirler.)
  2. Büyükbaş en az 10 – en fazla 50 baş anaç hayvan kapasiteli
  3. Koyun ve keçi olarak en az 100- en çok 200  hayvan kapasiteli
  4. Sıfırdan ahır yapımı, var olan ahırın tadilatı,
  5. Teke-koç veya damızlık boğa alımı,
  6. Bu işler için gerekli makinelerin alımı için hibe desteği sağlanmaktadır.

Hibe desteği başvurusu nereye yapacağız?

Bir proje hazırlayıp Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru yapacaksınız. Projeniz Müdürlük tarafından yapılan gerekli incelemeden sonra onaylanacak. Sonra Müdürlük size bir süre verecek. Örneğin 1 ay içinde yatırımını yap, malzemelerini al ve hibeni ödeyelim diyecekler. İşte bu süreç içinde, istenileni yaparsan ödeme alabilirsin. Tabi her ile ve her projeye göre Tarım ve Orman Bakanlığı şartları değiştirebiliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mor Karaman Koyunu Özellikleri

Morkaraman koyununun vücudunun tamamı kahverengi ve kaba yapağılıdır. Mor karaman koyunu ırkının kuyruğu yassı vede yağlı bir yapıya sahiptir. Dişilerin de ve erkeklerinde genel olarak boynuz  bulunmaz  Mor Karaman koyunu ırkının uzun bacakları ile göze çarpar. Kombine küçükbaş ırkı olması tercih sebepleri arasındadır. Et ve süt veri için ülkemizde tercih edilmektedir. Ana Vatanı Türkiye olması büyük bir avantaj sağlamakta İç Anadolu ve doğu ve güney doğu Anadolu iklim şartlarına dayanaklı bir ırktır. Melezleme ırkı olarak ta kullanılmaktadır.

Akkaraman Koyunu Özellikleri

Vücut renginin tamamı beyaz ve beyazın tonlarında olur. Akkaraman koyunu ırkının kuyruğu ince vede yağlı bir yapıya sahiptir. Dişileri boynuzsuzdur. Erkekleri de genel olarak boynuzsuz olurlar. Tamamen yerli bir küçükbaş koyun ırkımız olan Ak Karaman koyunu Kangal koyunu olarak da bilinmektedir. Süt ve et verimi yüksek bir ırktır kombine üretim yapmak isteyen küçükbaş yetiştiricisinin tercihleri arasında yer alan bir küçükbaş koyun ırkıdır. Akkaraman küçükbaş koyun ırkının genel özelliklerini sizler için derledik.

Şap Hastalığı Nedir? Nasıl Bulaşır

   Şap hastalığı, ülkemizde tedavisine özel olarak çalışılıyor. Canlı hayvan ve hayvansal ürün ticaretini negatif etkileyen bulaşıcı bir hastalıktır. Çoğu zaman hayvan pazarlarında bulaşıcı bir hal aldığı düşünülen Şap Hastalığı, yaygın olarak direk temasla geçmektedir. Peki, çoğunlukla denetim altına alınsa da süre zaman ülkemizde gündeme gelen Şap Hastalığı nedir ve nasıl bulaşır?