Ana içeriğe atla

Solucan Gübresi Üretimi Ve Solucan Yetiştiriciliği

solucan-gubresi-ureticiligi
Solucan gübresi üreticiliği ve Solucan yetiştiriciliği Türkiye de son dönemde ilgi odağı haline gelmiş durumda bu sektörde kendine yer edinmek isteyen ve ilk defa üretim yapmak isteyen solucan besiciliği hakkında merak edilenleri sizler için derledik.



  • Sanıldığı gibi çok büyük bütçeler ile yatırım yapmanıza ihtiyaç duyulmaz.
  • Kısa bir süre içerisinde yatırım yaptığınız parayı katlayarak geri alabilirsiniz.
  • Çalışan ihtiyacı duymadan ilk etapta kendi imkanlarınızla yapabileceğiniz bir sektördür.
  • Kısa bir eğitim veya hali hazırda bulunan solucan besi çiftliklerinden eğitim alabilirsiniz.
  • Evrensel atıkları solucan maması olarak geri dönüşüme kazandırmanızı sağlar. ( Yemek, Sebze, Meyve vs  Atıkları )
  • Torak içerisinde veya yapay yaşam alanlarında rahatlıkla gübre üretimi yapabilirsiniz.
  • Hem hobi hemde ticari amaçla uğraş verebileceğiniz bir sektör olması nedeni ile tercih edilmektedir.
  • Solucan yetiştiriciliği ilk altı ay sabır göstermeniz gereklidir.
  • Solucan ırkı seçimi yetiştiricilikte en önemli adımdır. (KIRMIZI KALİFORNİYA SOLUCANI)

Solucan Yetiştirmek İçin Bilinmesi Gerekenler!

  1. Kırmızı kaliforniya solucanı ırkı gübre üretmek için ideal bir ırktır.
  2. Üretim için gerekli besi malzemeleri ve su tankı ihtiyacınız olacaktır.
  3. Kırmızı kaliforniya ırkı solucan gübresi üretmeye en yatkın ırk olarak bilinmekte bizimde tavsiyelerimiz arasındadır. 
  4. Hızlı üreme ve besisinin kolay olması en büyük tercih sebeplerindendir.
  5. Kırmızı kaliforniya solucanı ırkı uygun ortam, ısı, besin maddeleriyle kısa sürede iki katına üreyebilir.
  6. Hem solucan gübresi satışı hemde gübre satışı yaparak kazanç sağlaya bilirsiniz.

Solucan Besiciliği İçin Alan İhtiyacı

Hobi solucan besiciliği için gereken alan ölçüleri 40x50x50 ölçüleri sizin ihtiyacınızı karşılayacaktır. Fakat ticari olarak üretim yapmak isteyecek kişi veya kuruluşlara en az 300 metrekare alana ihtiyaç duyacağını bilmeleri gerekir. Solucanların yaşam alanlarının aydınlatılması, ısısı, nem oranları kontrol altında tutulmalı ideal nem ve ısı oranı sağlanmalıdır. Solucanların sürekli kapalı bir ortamda bulunması sizi maddi kayıplara uğratabilir. Açık arazide yapma imkanı olan kişi ve kuruluşların kesinlikle açık üretim yapmalarını tavsiye ederiz. ( Sera sistemleri kış şartlarında üretimi kolay yapmanızı sağlar. Güneşli günlerde havalandırma imkan sağlar.)
Üretimi yaptığınız ürünlerin pazarı iyi araştırılmalı pazarlaması uzun sürecek olan ürünler sizi maddi zarara sokabilir. Üretimin ilk aylarında itibaren pazar araştırması yapmanız size fayda sağlayacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mor Karaman Koyunu Özellikleri

Morkaraman koyununun vücudunun tamamı kahverengi ve kaba yapağılıdır. Mor karaman koyunu ırkının kuyruğu yassı vede yağlı bir yapıya sahiptir. Dişilerin de ve erkeklerinde genel olarak boynuz  bulunmaz  Mor Karaman koyunu ırkının uzun bacakları ile göze çarpar. Kombine küçükbaş ırkı olması tercih sebepleri arasındadır. Et ve süt veri için ülkemizde tercih edilmektedir. Ana Vatanı Türkiye olması büyük bir avantaj sağlamakta İç Anadolu ve doğu ve güney doğu Anadolu iklim şartlarına dayanaklı bir ırktır. Melezleme ırkı olarak ta kullanılmaktadır.

Akkaraman Koyunu Özellikleri

Vücut renginin tamamı beyaz ve beyazın tonlarında olur. Akkaraman koyunu ırkının kuyruğu ince vede yağlı bir yapıya sahiptir. Dişileri boynuzsuzdur. Erkekleri de genel olarak boynuzsuz olurlar. Tamamen yerli bir küçükbaş koyun ırkımız olan Ak Karaman koyunu Kangal koyunu olarak da bilinmektedir. Süt ve et verimi yüksek bir ırktır kombine üretim yapmak isteyen küçükbaş yetiştiricisinin tercihleri arasında yer alan bir küçükbaş koyun ırkıdır. Akkaraman küçükbaş koyun ırkının genel özelliklerini sizler için derledik.

Şap Hastalığı Nedir? Nasıl Bulaşır

   Şap hastalığı, ülkemizde tedavisine özel olarak çalışılıyor. Canlı hayvan ve hayvansal ürün ticaretini negatif etkileyen bulaşıcı bir hastalıktır. Çoğu zaman hayvan pazarlarında bulaşıcı bir hal aldığı düşünülen Şap Hastalığı, yaygın olarak direk temasla geçmektedir. Peki, çoğunlukla denetim altına alınsa da süre zaman ülkemizde gündeme gelen Şap Hastalığı nedir ve nasıl bulaşır?